Geen kosten rijklaar meer bij Auto Huitink

Bericht 5 van 6
Geen kosten rijklaar meer bij Auto Huitink

Geen kosten rijklaarmaken meer !

 

Wij zetten een streep door de verplichte kosten rijklaarmaken. Als een van de eerste autobedrijven schaffen wij deze kostenpost af, vooruitlopend op de nieuwe regelgeving die in November van kracht gaat. In de autobranche is het gebruikelijk (een deel van) de kosten die nodig zijn om de auto rijklaar te maken apart door te berekenen aan de klant. Om maar met een zo scherp mogelijke prijs te kunnen adverteren gingen autobedrijven steeds hogere kosten rijklaarmaken door berekenen. Consumenten selecteren op internet vaak ook op prijs en een lagere prijs betekend meer bezoekers. Dat er dan nog een behoorlijk bedrag aan rijklaarmaken bij kwam zag de klant niet of te laat, waardoor er discussies ontstonden. Ook wij hebben op deze manier geadverteerd, al zijn we er nooit een voorstander van geweest. Als de klant echter selecteert op prijs en wij moeten onze prijzen € 500 – € 700 verhogen om maar geen kosten rijklaarmaken te hoeven berekenen dan prijzen we ons in eerste instantie uit de markt.

Nu straks de wetgeving aangepast word zal er meer transparantie in prijs zijn en daar zijn we erg blij mee. De kosten rijklaarmaken zullen inbegrepen worden in de aanschafprijs waardoor deze iets omhoog zal gaan. Wij laten de kosten rijklaarmaken vervallen, echter de verkoopprijzen worden nu niet aangepast. Dit betekend een tijdelijk voordeel voor de klant.

Alle auto’s worden vanaf nu rijklaar afgeleverd voor de geadverteerde prijs, dat betekend dat iedere auto schoon afgeleverd word met een nieuwe APK keuring, controle en 3 maanden garantie. Ook in de goedkopere prijsklasse geven we voortaan 3 maanden garantie. Een auto van € 2.500 word dus ook verkocht met 3 maanden garantie, immers ook voor dit bedrag wil de consument een goede auto.

MENU