Occasions

Financiering en lease

Veel mensen huren steeds vaker een auto of bedrijfsauto in plaats van deze te kopen. Bekende leasevormen zijn operational lease, financial lease en private lease. Deze lease vormen zorgen ervoor dat je een nieuwe auto kunt rijden zonder over het complete aankoopbedrag te hoeven beschikken. Operational lease is interessant voor de zakelijke rijder, het leasecontract wordt met het bedrijf zelf gesloten. Private lease daarentegen is geschikt voor de particuliere rijder. Heb je voor enkele maanden een auto nodig, dan is short lease een geschikte oplossing.

Persoonlijk financieringsadvies nodig?

Wij adviseren je graag over een financiering die afgestemd is op jouw wensen en jouw persoonlijke situatie. Wij werken daarvoor samen met diverse financieringspartijen om zoveel mogelijk service te kunnen bieden. Kom gerust eens langs om te informeren naar de mogelijkheden of maak een vrijblijvende afspraak.

Maak een afspraak >

De verschillende lease vormen

Financial Lease

Bij Financial Lease wordt het aankoopbedrag van de gekochte auto voorgeschoten door de leasemaatschappij. Hierdoor is het mogelijk om over een auto te beschikken zonder zelf het aankoopbedrag te hoeven betalen. Via een maandelijks bedrag wordt de aankoopsom – plus rente – geheel of gedeeltelijk terugbetaald. Gedurende de leaseperiode ben je dus geen eigenaar van de auto. De auto wort pas jouw eigendom als aan het eind van de leasetermijn het aankoopbedrag is afbetaald. Als het hele aankoopbedrag nog niet is afgelost, dan kan de auto vaak tegen een eventueel vooraf vastgestelde prijs worden overgenomen. Financial Lease is gericht op de zakelijke rijder, belasting, onderhoud en verzekering zijn niet inbegrepen.

Private Lease

Met Private lease kun je als werknemer, zzp-er of AOW’er tegen een zeer lage vaste prijs ook als particulier een auto leasen zonder dat je bijtelling betaalt. Je betaalt elke maand een vast bedrag en daarmee is het geregeld. Hierdoor rij je een aantal jaar in een nieuwe auto zonder je zorgen te hoeven maken over verzekering, onderhoud, vervangend vervoer, banden en afhandeling van reparaties. Er zijn geen onverwachte kosten. Alleen de kosten voor de brandstof, wegenbelasting en eventueel het eigen risico bij een schade betaal je zelf. Private Lease is gericht op de consument.

Operational Lease

Bij Operational Lease wordt het aankoopbedrag van de gekochte auto voorgeschoten door de leasemaatschappij. Ook hier betaal je maandelijks een bedrag aan rente en aflossing. Daarnaast betaal je ook nog een maandelijks bedrag voor onderhoud, verzekering en eventuele andere kosten van de auto. Operational Lease komt veel voor bij zakelijke auto’s. De leasemaatschappij blijft volledig eigenaar van de auto en de bestuurder betaalt maandelijks een vast bedrag om alle kosten te dekken. Hieronder vallen dus ook de rentekosten en de aflossing. Operational Lease is gericht op de zakelijke markt en is het beste te vergelijken met huren.

Short Lease

Heb je voor een korte periode (drie tot zes maanden) een auto nodig? Denk dan eens aan short lease. Ook hiervoor ben je bij Auto Huitink & Grooters B.V. aan het goede adres. Al onze auto’s zijn voorzien van airco, navigatie en bluetooth telefoonvoorbereiding. Bekijk onze mogelijkheden voor short lease.

Voordelen van lease

• Je beschikt direct over een auto, zonder eerst te hoeven sparen
• De kosten van rente en aflossing zijn helder, waardoor de maandelijkse lasten duidelijk zijn
• Bij Financial Lease kan het eigendom na afloop van de leasetermijn worden overgenomen
• Bij Operational Lease komen onderhoud en reparatie niet voor eigen rekening